16 Eylül 2012 Pazar

Emzirme ve bebek bakım semineri :)

Dün sabah TOBB Etü hastanesinin düzenlediği emzirme ve bebek bakımı konulu seminerine katıldık Çağınla... Ortam çok ilgiçti herkes hamile ve yanlarında eşleriyle gelmişler..Şişmanı zayıfı, büyük göbeklisi küçük göbeklisi çeşit çeşit hamile :) Oldukça yararlı bir seminer olduğunu düşünüyorum. Doğru bilinen bir takım yanlışları öğrendik. Öğrendik öğrenmesine ama bunu büyüklere kabul ettirmek nasıl olur bilmiyorum... Mesela bizimkisi kış bebeği olacağı için annem yün yorgan, yün battaniye Çağın'ın teyzesi yün hırkalar vs. hazırladı ama hemşire ve doktorların söylediğine göre ilk bir yıl yorgan kullanmak yokmuş. Çünkü çocuk hareketli nesneleri kendine çekme fakat geri itememe yeteneğine sahipmiş ve yorgan altında boğulma tehlikesi varmış... Gel de bunu anneme anlat. Dün telefonda biraz çıtlattığımda 'olur mu canım öyle şey çocuk üşür uyurken biz sizi nasıl büyüttük falan demeye başladı bile:) Anlaşılan zorlu, mücadele dolu günler beni beklemekte:) Bebeğin banyosu,gaz çıkartma, emzirme süresi teknikleri, babaların yapacağı masajlar, göbek bağı vs. ile ilgili güzel bilgiler öğrendik, notlar aldık...
Bu arada inşallah bu hafta içi oğlumuzun odası geliyor.. Sonrasında duvar kağıdı yapılıp odası yerleşecek.. En güzel ve zevkli kısmı bu olsa gerek :) Odası hazır olduğunda hemen fotoğraflayıp burda paylaşacağım..
Günler çoook hızlı geçiyor.. Haftalar ilerledikçe bende bir telaş ve kaygı hali baş göstermekte.. Nasıl bakıcaz, uykusuzluğa nasıl dayanacağım diye.. 
Bu hafta eksiklerimizi tamamlamakla geçicek büyük ihtimalle.. Hastane için bir pijama takımı ve pofuduk terlik almam lazım...Çağın bir hafta olmayacağı için annemlere taşınmak durumundayım yine..
Şimdilik benden bu kadar görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder